Acupuntura

Marta Crusat

Infermera

Màster en acupuntura a CRF Vilanova

Laura Raya

Fisioterapeuta

Màster en Acupuntura a CRF Cubelles

Què és l'Acupuntura?

Com a part de la Medicina Xinesa Tradicional, l’acupuntura ha estat practicada a Orient des de fa milers d’anys. Fines agulles de pedra que daten de fa més de 3000 anys van ser trobades en excavacions a Mongòlia.

L’acupuntura consisteix en la inserció de fines agulles estèrils a través de la pell, en punts específics seleccionats d’acord al patiment del pacient.

Principis de l'Acupuntura

El principi de l’acupuntura, com moltes altres disciplines de la medicina alternativa, és basat en el poder que té el cos de «curar-se sol», de ot que es tracta de restablir l’equilibri de l’organisme com a base de la curació.

Indicacions de l'Acupuntura

L’acupuntura s’utilitza en problemes musculoesquelètics, asma, obesitat, depressió, ansietat, migranyes, nàusees, pressió alta, desordres de l’aparell digestiu, només per nomenar uns pocs dels centenars d’aplicacions d’aquesta disciplina.

Els nostres organismes necessiten energia per funcionar, que és obtinguda dels aliments que mengem, aigua, oxigen i la llum. Segons l’acupuntura, aquesta energia flueix en canals específics a través del nostre cos, que se’ls anomena «meridians». La malaltia apareix quan hi ha trastorn en el flux d’energia.

Es nomenen 14 meridians regulars que abasten tot el cos i estan per sota de la pell. Es divideixen en 6 parells al costat dret del cos i 6 parells a la banda esquerra del cos i 2 meridians principals que proveeixen unions a la resta dels meridians per formar un «tot».