Pilates terapèutic

CRF Vilanova

Núria Mauri

Fisioterapeuta

Pilates i Punció Seca

Què és el mètode Pilates?

Pilates és un métode d’acondicionament físic per a qualsevol persona, independentment de la seva edat I condició física, amb l’objectiu d’arribar a un benestar complet del cos I la ment.
Segons Pilates, cos I ment treballan com a una sola unitat, sent la ment la que guía al cos en tots dels moviments, fent que siguin precisos I controlas I per tant, de major qualitat.

Principis del Pilates

Centre d'energia

És el cinturó que envolta el nostre centre de gravetat I que soporta el tronc, ajudant a millorar la postura, facilitant l'equilibri dels moviments I afinant el control motor de les extremitats.

Concentració

Realitzar els exercicis amb la máxima consciencia, ja que la ment guía al cos.

Control

S'aconsegueix quan el treball es realitzará des del centre i amb absoluta concentració.

Precisió

Concentrar-se en els moviments correctes cada cop que es realitzin

Respiració

Aprendre a respirar correctament per tal d'economitzar el moviment

Fluidesa

Aconseguir un bon ritme de treball, sense perdre el control del moviment i controlant el risc de lesió.

Per tant, és un exercici ideal que es personalitzará a les necessitats de cada persona, treballant de forma global el cos. Els objectius serán mantenir una postura correcta, tonificar i flexibilitzar la musculatura global I donar estabilitat articular. I el que es vol aconseguir a través de les classes és a l’extrapolació de l’ergonomia dels exercicis de Pilates a les activitats quotidianes de la vida, per tal de mantindre una bona higiene postural I prevenir lesions del sistema múscul esquelétic.