iAltitude

Octavi Rocha

Fisioterapeuta - Osteòpata D.O

Especialista en Hipòxia intermitent

Beneficis de l’iAltitude

Molts esportistes professionals i amateurs de pràcticament totes les disciplines acudien fins ara a entrenar a les muntanyes, per beneficiar-se de la pràctica esportiva en altitud.
Per què? Perquè a major altura, la disponibilitat d’oxigen és menor que a nivell del mar, la qual cosa obliga a el cos a adaptar-se i preparar-se per a una millor utilització i aprofitament de l’oxigen. La concentració d’oxigen és la mateixa a diferents alçades, si bé la pressió fa que la disponibilitat de la mateixa per al nostre cos sigui diferent.
A major altura, menor disponibilitat d’oxigen. Hi ha una relació normalitzada entre alçada i concentració d’oxigen:
Alçada (m)% Oxigen
0m-Nivell del mar 20.9
910 metres 18.6%
2130 metres 16.0%
3050 metres 14.3%
4270 metres 12.3%
5180 metres 10.9%
6100 metres 9.80%
Entrenant en alçada es pot obtenir un augment en els glòbuls vermells i hemoglobina, per al millor transport de l’oxigen a la sang cap als músculs. És important destacar que, com en gairebé qualsevol disciplina, cal un assessorament professional per, no només aprofitar els beneficis de l’altura, sinó fer-ho de manera segura.
Però, ¿i si no disposem de temps o recursos per acudir a una muntanya a entrenar amb freqüència?
Més important encara, qui ens pot entrenar adequadament en alçada? ¿Tenim els recursos per pagar a un entrenador personal que ens acompanyi, monitoritzi i avaluï? iAltitude neix amb l’objectiu de donar resposta a aquestes preguntes.

Mitjançant desenvolupaments de maquinari i programari, el sistema iAltitude pretén apropar l’entrenament en altitud a tot el públic, sigui esportista o no, i sense necessitat de desplaçar-se a una muntanya.

Com fem possible l’entrenament en alçada? Simulant l’altura a partir de la variació en el nivell d’oxigen que respirem. És a dir, a diferència de l’altura en una muntanya, la disponibilitat d’oxigen varia per la pressió, el sistema de iAltitude simula l’altura reduint la concentració d’oxigen (i augmentant de forma innòcua la de nitrogen). És el que es coneix com hipòxia.

La hipòxia és una nova, potent i eficaç eina per entrenar en alçada, que tracta de reportar a cada usuari els beneficis de l’exposició a aquesta altitud. iAltitude està basat en la hipòxia intermitent, que consisteix en l’alternança cíclica de fases d’hipòxia, més o menys intenses, amb fases de recuperació en situacions de normòxia o hiperoxia (el timing és la clau de l’efectivitat en aquest tipus d’entrenament). El subjecte, per tant, queda exposat a un nivell molt exigent d’adaptació per equilibrar aquests contextos metabòlics hipòxics, provocant així grans adaptacions sistèmiques

David Pardo

Atleta amb 37 anys d´experiència en l´atletisme. 

Especialista en mitja i llarga distància

 

Beneficis de l'iAltitude

1-Desenvolupa la teva Resistència:
-Activa gens relacionats amb l’EPO, precursora de l’eritropoesi i de la producció d’hemoglobina. Oxigena els teus músculs, millora la teva transport d’oxigen.
2-Augmenta la teva energia:

-L’altitud produeix una Biogènesi Mitocondrial, produint noves mitocòndries augmentant l’eficiència de l’ATP cel·lular -moneda energètica- i millorant el consum intracel·lular.
3-Disminueix la inflamació i evita lesions:

-Relacionada amb la fatiga, reduint els nivells de Hepcidina, millorant la nostra capacitat de recuperació a l’entrenament.
4-Proliferació de noves rutes: Vasodilatació i Cito-Protecció com efectes més importants a través de l’NO (Òxid Nítric), fet que suposa una important millora en l’aportació d’oxigen a tots els territoris.

Benefici 1

Desenvolupa la teva resistència

Benefici 2

Augmenta l´energia

Benefici 3

Disminueix la inflamació.

Benefici 4

Proliferació de noves rutes

Com funciona?

 

El sistema iAltitude et permet entrenar a qualsevol lloc, només necessites tenir accés a la xarxa elèctrica. Es compon d’una màquina generadora d’hipòxia i hiperoxia, anomenada V2, i un programari d’entrenament anomenat Trainer, que s’instal·la en qualsevol PC.
La màquina V2 proporciona, a través de dos tubs connectats a una mascareta, hipòxia (aire amb una concentració d’oxigen menor a la normal) i hiperoxia (major concentració d’oxigen).

La regulació de l’nivell d’oxigen en hipòxia es regula manualment a la màquina V2, fins al nivell que el programari d’entrenament personalitzat ens indiqui.
La intel·ligència i personalització dels entrenaments resideix en el programari Trainer, el qual planifica els nostres entrenaments a mida, d’acord amb una sèrie de paràmetres físics inicials de cada persona, i va aprenent i canviant els entrenaments a mesura que fem cada sessió d’altura simulada .

Durant una sessió d’entrenament iAltitude, estaràs monitoritzat mitjançant pulsioximetria. Les dades recollides en temps real són analitzats per iAltitude Trainer per assegurar el correcte desenvolupament de l’entrenament. Aquestes dades són emmagatzemats, modelitzats i supervisats en la nostra núvol, donant com a resultat la teva nova dosi d’altitud. Cada ésser humà té una resposta única a l’estímul de l’altitud. Conèixer-la, analitzar-la i adaptar-se a ella són la clau de l’obtenció d’excepcionals resultats.
Des del núvol iAltitude vam realitzar nombrosos processos d’anàlisi per oferir als nostres experts el control total. En iAltitude no hi ha dos protocols iguals, perquè no hi ha dues persones iguals.
Un sistema on la Intel·ligència Artificial i les decisions humanes s’uneixen per crear l’entrenament en altitud més avançat de la història.

 

 

 

Indicacions de l'iAltitude

Deportivas

Problemes del son

Lesions Musculoesquelètiques

Dolor-Inflamació

Obesitat-Reducció del pes

Estrés

Text de www.ialtitude.com