Traumatologia

CRF Vilanova

Reserves

93 815 07 02

Octavi Rocha

Fisioterapeuta - Osteòpata D.O

Estructural, Visceral i Craneal

traumatologia

Què és Especialitat?

Text introductori sobre l’osteopatia

Lorem ipsum – dolor quis ex mattis, euismod mauris eget, scelerisque sapien. Quisque semper malesuada ipsum! Curabitur et mattis ante. Maecenas sit amet commodo tellus.

Beneficis de l'Especialitat

Curabitur et mattis ante. Maecenas sit amet commodo tellus. Phasellus fermentum pretium eros, ut faucibus velit auctor eget dolor sit amet! Lorem dolor sit glavrida amet.

Lorem ipsum – dolor quis ex mattis, euismod mauris eget, scelerisque sapien. Quisque semper malesuada ipsum! 

Curabitur et mattis ante. Maecenas sit amet commodo tellus.

Benefici 1

Lorem dolor sit eget sceler lorem dolor.

Benefici 2

Lorem celerisque sapien - dolor onsectetur elit.

Benefici 3

Quisque semper ipsum - dolor elit lorem ipsum.

Benefici 4

Quisque semper malesuada ipsum dolor sapien!

Indicacions de l'Especialitat

Columna Vertebral

Cervicàlgies, Dorsàlgies, Lumbàlgies

Consectetur elit

Ipsum dolor sit amet. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo nulla.

Lesions Musculoesquelètiques

Ipsum dolor sit amet. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo nulla.

Lorem dolor amet

Lorem ipsum dolorlit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Seguiment de l'embaràs

Lorem ipsum dolor sit elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nec ullamcorper mattis

Ut elit tellus - luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem dolor sit amet, consectetur.

Altres textes de traumatologia

El precursor de l’Osteopatia va ser l’americà Andrew Taylor Still.

Al segle XIX es produeix una pluja d’idees i, en mig d’aquest moviment, van destacar la genialitat per exemple del Dr A.T. Still. Va nèixer el 1828 a Virgínia. Al final de la guerra de secessió americana, es va produir una epidèmia de meningitis amb la que va perdre tres dels seus fills i va començar a pensar en les certeses de la medicina del seu temps. Es basava en fàrmacs de dubte eficàcia, remeis que sempre considerava tòxics i nocius per a l’organisme. Pel seu pensament religiós i racionalista es considera l’anatomia, la fisiologia i la patologia una versió diferent.  S’ha d’intentar buscar una nova medicina més d’acord amb les lleis de la naturalesa. A partir de 1874, encara va emprar una pràctica basada en medicina en l’enfoc manual que va denominar OSTEOPATÍA. El principi fonamental d’aquesta fase es va reprendre en una frase «L’estructura gobierna la función». El seu plantejament es basa en afavorir la correcció de l’estructura ósea per aconseguir una millora posterior de la funció orgànica. Segun les seves pròpies paraules: «L’Anatomia és el primer, l’últim, i és sempre present». Les noves tècniques que ell mateix va desenvolupar, van suposar un gran èxit, va aconseguir un gran nombre de pacients i encara va passar a ser un personatge molt conegut en la seva època. Davant  l’augment ràpid de pacients i la demanda creixent de tractaments, va decidir transmetre els seus coneixements per donar  més cobertura assistencial al major nombre de malalts possibles. Es va unir al seu procés el Dr. W. Smith, especialista en cirurgia que va voler saber els tractaments que practicava el Dr.Still.  El 1892 es fundarà finalment la primera escola d’osteopatia a Kirksville, American School of Osteopathy (a l’actualitat College Kirksville de Medicina Osteopàtica). De 1892 a 1900 el moviment osteopàtic té importància considerable. A finales del segle XIX, A.T.Still es retira de l’ensenyament publicant quatre llibres. El 12 de desembre de 1917, encara, apodat »e